Killington Ski House Transformation

Below are the conceptual sketches of the selected design along with a photo and rendering of the existing structure.  Out of the various design options considered, this option best addressed the project goals considering elements such as views, utilization of the existing structure, budget, functionality, etc.

With rock ledge surrounding all sides of the existing structure (and a front facade that only a mother could love) we proposed locating the addition on piers above the existing driveway. In addition to orienting the main living spaces to the views of Killington Ski Mountain beyond and providing an opportunity for a new facade, it creates a covered parking area and a protected entrance on the lower level (no snow shovel required!)

Existing Structure

Existing Structure